ΧΡΟΝΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Ο χρόνος αποστολής από τις Εκδόσεις μας είναι 1-4 εργάσιμες μέρες από την επομένη της παραγγελίας, εφόσον στην ιστοσελίδα αναγράφεται ότι τα βιβλία είναι «Διαθέσιμα» και 1-5 εργάσιμες μέρες εφόσον αναγράφεται ότι υπάρχει «Περιορισμένη διαθεσιμότητα».  Εφόσον στην παραγγελία περιλαμβάνονται βιβλία για τα οποία αναγράφεται στην ιστοσελίδα ότι «Δεν είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή» υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη, ο χρόνος αυτός μπορεί να επιμηκυνθεί κατά επιπλέον 1-2 εργάσιμες μέρες.

Ως εργάσιμες μέρες υπολογίζονται οι καθημερινές ημέρες της εβδομάδας (πλην Σαββάτου, Κυριακής και αργιών).

Ο χρόνος αποστολής για τα βιβλία που παραγγέλνονται κατόπιν επικοινωνίας, καθορίζεται και συμφωνείται κατά περίπτωση.

Οι αποστολές εντός Ελλάδας γίνονται κατά κανόνα με συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών και παραλαμβάνονται στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο πελάτης. Για τις περιοχές τις οποίες οι εταιρείες ταχυμεταφορών χαρακτηρίζουν απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες, οι αποστολές γίνονται με τα ΕΛΤΑ και παραλαμβάνονται είτε από τον ταχυδρομικό διανομέα, είτε στο ταχυδρομείο της περιοχής.

Ταυτόχρονα με την αποστολή της παραγγελίας, ο λογαριασμός του πελάτη ενημερώνεται για την εκτέλεσή της, ενώ αποστέλλεται ενημερωτικό email τουλάχιστον μία μέρα πριν την παράδοση (εφόσον η παραγγελία ολοκληρώθηκε με τα προκαθορισμένα βήματα στην ιστοσελίδα).

Για τις αποστολές εντός Ελλάδας, η παράδοση πραγματοποιείται με εταιρεία ταχυμεταφορών στη διεύθυνση που δηλώνεται στην παραγγελία, κατά κανόνα σε 1-2 εργάσιμες ημέρες μετά την αποστολή. Για τις ταχυδρομικές αποστολές στις απομακρυσμένες περιοχές, ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τους χρόνους των ΕΛΤΑ για την συγκεκριμένη περιοχή, συνήθως 2-6 εργάσιμες μέρες μετά την αποστολή.

Ειδικοί λόγοι (π.χ καθυστέρηση παράδοσης μη άμεσα διαθέσιμου βιβλίου με ευθύνη του εκδότη, περίοδοι διακοπών, υπερβολικός φόρτος κατά τις περιόδους των εορτών, απεργίες κ.α.) μπορούν να επιμηκύνουν τους χρόνους αποστολής. Λόγοι ανωτέρας βίας (π.χ καιρικές συνθήκες ή άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αποστολή) μπορούν να επιμηκύνουν τους χρόνους παράδοσης. Όλα τα σχόλια των πελατών για τις εταιρείες ταχυμεταφορών μεταφέρονται αυτολεξεί σε αυτές. Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών έχουν δεδομένα ωράρια και διαδικασίες παραδόσεων. Για αυτό ειδικά αιτήματα (όπως συγκεκριμένες ώρες και μέρες παράδοσης κ.α) πρέπει να γίνονται με συνεννόηση του ίδιου του πελάτη με την εταιρεία ταχυμεταφορών. Τυχόν επιπλέον κόστη υπηρεσιών ταχυμεταφορών για ειδικά αιτήματα επιβαρύνουν τον πελάτη.

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το Καλάθι σας είναι ΆδειοΚατάστημα